مجتمع فرهنگی، مذهبی، مسجد و حسینیه سقای تشنه لب فرهنگی،دینی،خبری
|
پرسش ها و پاسخ ها ـ دفتر سى و سوم :
احكام روابط زن و شوهر
نهاد نمايندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها معاونت مطالعات راهبردى ـ اداره مشاوره و پاسخ سرشناسه : حسينى، مجتبى، 1345 - عنوان و نام پديدآور : احكام روابط زن و شوهر و همسردارى/ مولف مجتبى حسينى؛ تنظيم و نظارت نهاد نمايندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاهها، معاونت مطالعات راهبردى - اداره مشاوره و پاسخ. مشخصات نشر : قم: نهاد نمايندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، 1388. مشخصات ظاهرى : 144 ص. فروست : مجموعه پرسش ها و پاسخ هاى دانشجويى؛ دفتر سى و سوم (احكام؛ 10) شابك : 000/23 ريال : 5-223-531-964-978 وضعيت فهرست نويسى : فيپا يادداشت : واژه نامه موضوع : زناشويى (فقه) -- پرسش ها و پاسخ ها موضوع : فقه جعفرى -- رساله عمليه موضوع : زناشويى -- روابط شناسه افزوده : نهادنمايندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاهها. معاونت مطالعات راهبردى. اداره مشاوره و پاسخ. شناسه افزوده : نهاد نمايندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاهها. دفتر نشر معارف رده بندى كنگره : 1388 3الف47ح/1/189BP رده بندى ديويى: 36/297 شماره كتابشناسى ملى : 1846262 تنظيم و نظارت : ··· نهاد نمايندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها معاونت مطالعات راهبردى - اداره مشاوره و پاسخ مؤلف : ··· سيدمجتبى حسينى تايپ و صفحه آرايى : ··· طالب بخشايش انتشارات : ··· دفتر نشر معارف نوبت چاپ : ··· هشتم، بهار 1391 تيراژ : ··· 000/5 جلد قيمت : ··· 2300 تومان شابك : ··· 5-223-531-964-978
فهرست تفصيلى مقدمه··· 21 همسردارى پرسش 1. آيا در قرآن مجيد درباره زندگى مشترك زن و شوهر و همسردارى آيه اى داريم؟··· 25 پرسش 2. وظايف اخلاقى مرد در برابر همسرش چيست؟··· 27 پرسش 3. وظايف اخلاقى زن در برابر شوهر چيست؟··· 33 پرسش 4. چرا زن براى بيرون رفتن از خانه بايد از شوهرش اجازه بگيرد؟··· 42 پرسش 5. فلسفه اينكه در قرآن در مورد نافرمانى زن از شوهر به مرد اجازه داده است كه زن را بزند چيست؟··· 44 چهل نكته همسردارى··· 50 حقوق زن و شوهر پرسش 6 . اهميت رعايت حقوق زناشويى را بيان فرماييد؟··· 55 پرسش 7 . مقدارى درباره واژه «حقوق» در زندگى زناشويى زن و مرد توضيح دهيد؟··· 56 پرسش 8 . حقوق واجب و شرعى زن نسبت به مرد چيست؟··· 57 پرسش 9 . حقوق واجب و شرعى مرد نسبت به زن چيست؟··· 57 حقوق زن پرسش 10 . نفقه چيست و نفقه زن شامل چه چيزهايى مى شود؟··· 59 پرسش 11 . آيا تهيه زيورآلات زن جزء نفقه واجب زن محسوب مى شود؟··· 59 پرسش 12 . آيا زن مى تواند زيورآلاتى را كه شوهر برايش خريده، بدون اجازه او بفروشد؟··· 60 پرسش 13 . آيا تهيه لوازم آرايش، جزء نفقه واجب زن محسوب مى شود؟··· 60 پرسش 14 . آيا مخارج تحصيل زن بر عهده شوهر و جزء نفقه واجب است؟··· 60 پرسش 15 . اگر زن به آموزش هاى مختلف علمى و هنرى نياز داشته باشد، آيا تأمين آن بر عهده شوهر است؟··· 61 پرسش 16. آيا هزينه درمان و معالجه جزء نفقه واجب محسوب مى شود؟··· 61 پرسش 17 . آيا بدهى هاى شرعى زن - از قبيل كفّاره، خمس، رد مظالم و... - بر عهده شوهر است؟··· 61 پرسش 18 . آيا علاوه بر نفقه و نيازهاى ضرورى زن، نيازهاى ديگر او نيز ـ از قبيل خريد كتاب ـ بر شوهر واجب است؟··· 62
ادامه دارد... موضوعات مرتبط: برچسبها: ادامه مطلب
پرسش: نماز را در هواپیما چگونه باید خواند؟پاسخ: اگر مکلف با هواپیما سفر کند ، و بخواهد در آن نماز بخواند ، در صورتى که بتواند به هنگام نماز رو به قبله بودن و استقرار داشتن و دیگر شرایط را رعایت کند ، نمازش صحیح است ، و گرنه در صورتى که وقت داشته باشد و بتواند پس از خروج از هواپیما نماز واجد شرایط را بجاى آورد ، ـ بنابر احتیاط ـ نمازش در هواپیما صحیح نیست . لکن اگر وقت تنگ باشد ، واجب است نماز را درون هواپیما بجاى آورد و در آن صورت اگر جهت قبله را بداند ، باید بدان جهت نماز بخواند و نمازش بدون رعایت قبله ـ جز در حال ضرورت ـ صحیح نیست ، و در این حال باید هرگاه هواپیما از سمت قبله منحرف شد ، بدان سو رو کند ، و در هنگام انحراف از قبله ، از قراءت و ذکر دست بکشد ، و اگر نتواند به عین قبله توجه کند ، باید سعى کند بیش از (نود) درجه از قبله منحرف نشود ، و اگر جهت قبله را نداند ، باید بکوشد آن را مشخص کند و طبق ظنّ خود عمل نماید ، و اگر نتواند ظن بدست آورد کافى است نماز را به هر جهتى که احتمال میدهد قبله در آن باشد ، بجاى آورد . گر چه احتیاط مستحب آن است که نماز را به چهار جهت بجاى آورد . این در جایى است که بتواند با شناخت قبله رو به قبله باشد و اگر جز در تکبیرة الاحرام نتواند ، بدان اکتفا کند و اگر اصلاً نتواند ، شرط استقبال ساقط میشود .و جایز است انسان قبل از وقت نماز اختیاراً با هواپیما مسافرت کند ، هر چند بداند در هواپیما ناچار به نماز فاقد شرط استقبال و استقرار خواهد شد .
موضوعات مرتبط: برچسبها: شهادت مولی الموحدین امیر مومنان علی (علیه السلام) تسلیت باد حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:تزريق خون به روزهدار، مبطل روزه نیست
شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) - حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به پرسشی درباره حکم تزریق خون به روزه دارپاسخ داده است. به گزارش شفقنا متن پرسش مطرح شده وپاسخ این مرجع تقلید شیعیان بدین شرح است: آيا تزريق خون به روزهدار، مبطل روزه است؟ مبطل روزه نيست. والله العالم انتهای پیام موضوعات مرتبط: برچسبها: احترام ایام شهادت بانوی اسلام فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بر همه لازم است بنابراین ایام فاطمیه اوّل وهمچنین ایام فاطمیه دوم باید به مراسم سوگواری آن حضرت اختصاص داده شود
محضر مبارک مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(دامت برکاته)
با اهداء سلام و تحیت؛
نظر مبارکتان را نسبت به برگزاری مراسم جشن عیدانه در فروردین ماه سال 1393 که بعضی از روزهای آن مصادف با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) میباشد، مرقوم فرمایید.
جمعی از مقلدین حضرتعالی
***
بسم الله الرحمن الرحیم
جواب: احترام ایام شهادت بانوی اسلام فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بر همه لازم است بنابراین ایام فاطمیه اوّل 13، 14 و 15 جمادی الاولی (24، 25 و 26 اسفند 1392) و همچنین ایام فاطمیه دوم 1، 2 و 3 جمادی الثانی (12، 13 و14 فروردین 1393) باید به مراسم سوگواری آن حضرت اختصاص داده شود و از برکات آن بهره مند گردند.
ولی در بین این دو ایام، برگزاری مراسم دیگر (با رعایت تمام موازین شرعی) مانعی ندارد. ضمناً انجام مراسم سال نو مانند دید و بازدید، خانه تکانی، نظافت و امثال آن نیز مانعی ندارد. همیشه در سایه لطف پروردگار و عنایت آن حضرت موفق باشید.
1392/12/15
موضوعات مرتبط: برچسبها:
در زمان خلافت معتصم عباسی یکی از وزبران او، کاخِ سر به فلک کشیده اى داشت که بر خانه های اطراف مشرف بود. او بیشتر اوقات درکاخ خود می نشست و به تماشای زنان و دختران همسایگان می پرداخت. روزی هنگام تماشا چشمش به دختری زیبا و با جمال افتاد و زیبایی اش نظر او را جلب کرد. وزیر از پدر دختر و کسب وکار او پرسید. در جواب گفتند: پدرش از تجار بازار است. وزیر کسی را به خواستگاری دختر فرستاد؛ اما پدر دختر قبول نکرد و گفت: دختر من باید با یکی از تجارکه در شأن من است ازدواج کند و شأن وزیر از شأن یک تاجر بالاتر است. وزیر از حرف پدر دختر مایوس شد و راز خود را به یکی از نزدیکان خودگفت و از او راه چاره ای خواست. آن شخص گفت: علاج آن، هزار دینار است. با این مبلغ می توانی به وصال دختر مورد علاقه ات برسی وزیر با تعجب پرسید: چگونه ممکن است با هزار دینار به خواسته خود برسم در حالی که حاضرم در این راه دویست هزار دینار خرج کنم! آن شخص گفت: هزار دینار را به ده نفر ازکسانی که عدالت شان نزد قاضی ثابت است می دهی تا آنها در دادگاه شهادت دهندکه وزیر آن دختر را عقدکرده و مهر زیادی هم برای آن تعیین کرده است. هنگامی که پدر دختر چنین مهریه سنگینی را مشاهده کند حتما به ازدواج او راضی می شود. وزیر هزار دینار آماده کرد و به ده نفر داد که در دادگاه شهادت دهند وزیر با دختر ازدواج کرده است، آنگاه کسی را نزد پدر دختر فرستاد که زن من باید به منزلم بیاید و دیگر نمی خواهم در خانه پدر باشد. وقتی پدر دختر از ماجرا آگاه شد، ناراحت شد و در دادگاه از وزیر شکایت کرد، قاضی هم دستور داد هر دو نفر در دادگاه حاضر شوند و شهود هم آمدند و به نفع وزیر شهادت دادند. قاضی حکم کرد که وزیر نقداً تمام مهریه را در دادگاه به پدر دختر تسلیم کند و همسرش را به خانه خود ببرد و حکم هم اجرا شد. پدر دخترکه از شهادت دروغ آن ده نفر و حکم قاضى ناراحت بود، هر چه تلاش کرد که خود را نزد خلیفه برساند و داستان خود را برای او نقل کند، ممکن نشد تا این که روزی به یکی از دوستانش که از مشاوران خلیفه بود، نقشه وزیر را بازگو کرد وگفت: من چگونه مى توانم خود را به خلیفه برسانم و عرض حال کنم؟ مشاور خلیفه گفت: خود را به لباس خدمتگزاران خلیفه درآور و با آنان داخل کاخ شو و مطلب خود را به گوش خلیفه برسان. تاجر به دستور دوستش عمل کرد و خود را به خلیفه رسانید و در خلوت، قضیه خود را براى او شرح داد. معتصم دستور داد وزیر را حاضر کنند. وقتی او حاضر شد از هیبت خلیفه خود را باخت و چاره اى جز راستی ندید، فکرکرد اگر راست بگوید خلیفه هم او را مورد عفو خود قرار می دهد. بعد از اقرار وزیر، خلیفه دستور داد آن ده نفر شاهد را هم احضارکنند. وقتی آنان حاضر شدند، واقعیت ماجرا را برای خلیفه تعریف کردند. معتصم دستور داد هریک از شهود را بر یکی از دروازه های قصر، داربزنند و وزیر خائن را هم میان پوست گاوی که تازه کنده اند، قرار دهند و ماموران آنقدر با چوب بر آن بزنند تا گوشت و استخوان و پوست وزیر با یکدیگر مخلوط شود، سپس امرکرد که تاجر دختر خود را به خانه ببرد و در عوض مهریه او، کاخ و اموال وزیر را در اختیار پدر دختر قرار دهند. 1 ------------------
1. خز ینـة ا لجوا هر، ص 624. موضوعات مرتبط: برچسبها:
موضوعات مرتبط: برچسبها: ادامه مطلب
معماى زن سه شوهره سؤ ال : آن كدام زنى است كه در يك روز از سه شوهر سه مهريه گرفته ، و درپايان روز بى شوهر است ؟ 8)اثنى عشريه / ص 98. موضوعات مرتبط: برچسبها:
استفتاء از رهبرانقلاب درباره دریافت اجاره بها به صورت یکجا
استفتاء زیر درباره اجاره خانه در قسمت استفتائات جدید سایت مقام معظم رهبری منتشر شده است. پرسش: به پیشنهاد مستأجر، اجاره یکسال بطور یکجا و در پایان زمان اجاره طى یک چک پرداخت مىشود. آیا اگر مبلغ چک، بیش از مجموع اجارههاى ماهانه باشد چنین کارى وجاهت شرعى دارد یا نه؟
جواب: اگر از اول وجه اجاره را ـ به ملاحظه اینکه نسیه یکساله است ـ بیشتر از مقدار وجه اجاره نقد، در عقد اجاره تعیین کنند اشکال ندارد ولى افزودن مبلغى بر اجاره قراردادى در عقد اجاره به حساب مدت تأخیر، ربا و حرام است.
موضوعات مرتبط: برچسبها: موضوعات مرتبط: برچسبها: شوخي با نامحرم ازطريق اس ام اس
آيا شوخي با نامحرمي که قصد ازدواج با آن خانم را ندارم، اگر رکيک نباشد و از روي هوي و هوس هم نباشد، ازطريق پيام کوتاه موبايل، گناه است؟
شوخي کردن به اين نحو با هم کلاسي هاي خانم هم اشکال دارد؟
چنان که بررسي و ريشه يابي بسياري از گناهان و جنايات که هر روز در جوامع مختلف رخ مي دهد نشان دهنده ي همين موضوع است که از مسائل ناچيز و عادي آغاز شده اند.
موضوعات مرتبط: برچسبها: ادامه مطلب
حکم پوشش زن در مقابل پسر نابالغ
تعدادی از مراجع تقلید نظر خود را نسبت به نوع پوشش و حکم آن برای زنان در مقابل پسر نابالغ نامحرم ارائه کردند. حکم نداشتن پوشش برای زن در مقابل ممیز به گزارش افکارنیوز به نقل ازپانا، پاسخ های مراجع در پی می آید؛ *امام خمینی (ره) بر زن واجب نیست که خود را از ممیز نامحرم بپوشاند ولی اگر ممیز نا نگاه کردن فوراً تحریک شود زن باید خود را بپوشاند و اگر ممیز بعداً تحریک شود بنابر احتیاط واجب باید خود را بپوشاند. تحریر الوسیله موضوعات مرتبط: برچسبها: ادامه مطلب آیا چت با فرد نامحرم اشكال دارد؟ در فرهنگ دینی ، اسلام به ما توصيه مي كند، روابط دختر و پسر در حد ضرورت باشد و فرد روح و ذهن خود را از اين گونه امور آزاد گرداند؛ هنگامي هم كه فرد به سن رشد و بلوغ مي رسد، با مشورت بزرگان و خانواده،.... پاسخ : چت في نفسه اشكالي ندارد و به فتواي همه مراجع عظام، ارتباط متعارف دختر و پسر نامحرم در صورتي كه در چهارچوب احكام و قوانين شرعي باشد، اشكالي ندارد؛ اما در صورتي كه خوف مفسده و به گناه افتادن وجود داشته باشد و يا به قصد لذت و شهوت باشد، اشكال دارد در فرهنگ دينی، اسلام به ما توصيه مي كند، روابط دختر و پسر در حد ضرورت باشد و فرد روح و ذهن خود را از اين گونه امور آزاد گرداند؛ هنگامي هم كه فرد به سن رشد و بلوغ مي رسد، با مشورت بزرگان و خانواده، مقدمات امر مقدس ازدواج را فراهم ساخته، و محبت هاي صادقانه خويش را در كانون گرم خانواده بارور سازد و بقيه ذهن خويش را از شهوات منصرف و به كارهاي عقلايي و شرعي مشغول شود، چنان چه در روايت است كه اميرالمؤمنين(ع) هميشه در سلام كردن پيشقدم بوده اند، مگر به بانوان جوان؛ و در وجه آن مي فرموده اند: مي ترسم آنچه از دست مي دهم بيش از آني باشد كه بدست مي آورم، و اين لزوم احتياط در اين رابطه را به ما نشان مي دهد. موضوعات مرتبط: برچسبها: ادامه مطلب پرس و جو شماره 357 از نظر قرآن كريم آيا عفاف بدون حجاب براي اخلاق كافي است؟ عفت و پاكدامني، با آفرينش و فطرت زن به هم آميخته است و در آفرينش او، جايگاه عظيم و بلندي دارد كه هم خود زنان خواهان عفت و پاكدامني هستند و هم ديگران، زن را با اين ويژگي ميخواهند. اسلام نيز آفرينش زن و صلاح و خير جامعه را در نظر گرفته و حجاب را ...
عفت و پاكدامني، با آفرينش و فطرت زن به هم آميخته است و در آفرينش او، جايگاه عظيم و بلندي دارد كه هم خود زنان خواهان عفت و پاكدامني هستند و هم ديگران، زن را با اين ويژگي ميخواهند. اسلام نيز آفرينش زن و صلاح و خير جامعه را در نظر گرفته و حجاب را لازم شمرده تا عفت بروني زن، با عفت دروني او هماهنگ و بنيان خانواده مستحكم گردد و زن همچون كالاي ناچيزي در معرض همگان قرار نگيرد. حال با توجه به آياتي كه در قرآن كريم درباره حجاب و فلسفه آن بيان شده، آيا ميتوان گفت عفت بدون حجاب اسلامي، براي زن كافي است؟! موضوعات مرتبط: برچسبها: ادامه مطلب
خونهاي پاك مساءله 7 -خونيكه بعد از ذبح حيوان درحيوان ديده مى شود اگر حيوان حرام گوشت باشد احتياط واجب اجتناب ازآن است و اگر از حيوان حلال گوشت باشد طاهر است بشرطيكه باندازه متعارف هنگام ذبح و يا نحر خون از حيوان آمده باشد حال چه اين كه خون باقيمانده در بدن حيوان در شكم آن باشد و يا در لابلاى گوشت و رگها و قلب و يا كبد آن باشد البته اين در صورتى است كه آن خون بوسيله چاقوى نجس و امثال آن از وسايل تذكيه آلوده نشده باشد. موضوعات مرتبط: برچسبها: ادامه مطلب |
|
[ طراحی : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |